Kunnskapsbase

Round Cube osoitekirjaston varmuuskopionti

Varmuuskopion ottaminen osoitekirjasta Roundcube-sähköpostiohjelmassa vaihtelee hieman sen mukaan, mikä Roundcube-versio  on käytössä, mutta yleiset perusvaiheet ovat seuraavat:

1. Kirjaudu sisään Roundcube-sähköpostitiliisi.

2. Navigoi kohtaan Osoitekirja tai Address Book, joka sijaitsee yleensä sivun yläreunassa tai sivupalkissa.

3. Kun olet osoitekirja-näkymässä, valitse osoitteet joista haluat ottaa varmuuskopion. Jos haluat varmuuskopion koko osoitekirjasta, voit yleensä valita kaikki osoitteet kerralla.

4. Etsi ja klikkaa Vie (Export) -nappia tai vastaavaa. Tämä vaihtoehto on usein sijoitettu yläpalkkiin tai valikkoon osoitekirja-näkymässä.

5. Sinulle tarjotaan yleensä useita eri formaatteja, joissa voit tallentaa varmuuskopion, kuten .vcf (vCard) tai .csv (Comma Separated Values). Valitse haluamasi formaatti ja seuraa ohjeita.

6. Varmuuskopio ladataan yleensä suoraan tietokoneellesi. Säilytä ladattu tiedosto turvallisessa paikassa.

Koska ohjelmiston versiot ja asetukset saattavat vaihdella, yksityiskohdat voivat olla erilaiset eri Roundcube-versioilla. Yllä olevat ohjeet ovat kuitenkin hyvä yleinen viite.