Ohjeet

Domain masking - URL masking

"domain masking" tai "URL masking".

Tämä tarkoittaa sitä, että kun käyttäjä vierailee tietyllä verkkosivustolla (esimerkiksi esimerkki.com), osoitepalkissa pysyy sama verkko-osoite, vaikka itse sisältö ladataankin toisesta lähteestä (esimerkiksi toinenesimerkki.com).

cPanelissa tämä voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla, mutta yleisin tapa on käyttää iframea. Tässä on esimerkki siitä, miten voit tehdä domain maskauksen cPanelissa:

1. Kirjaudu cPanel-tilillesi.
  2. Etsi "File Manager" (tiedostohallinta) ja avaa se.
  3. Mene hakemistoon, johon domainisi on osoitettu.
  4. Luo tai muokkaa index.html tai index.php -tiedostoa.
  5. Lisää seuraava koodi:
html
<html> <head> <title>Oma domainin otsikko</title> </head> <body marginwidth="0" marginheight="0"> <iframe src="http://toinenesimerkki.com" frameborder="0" width="100%" height="100%" scrolling="auto"></iframe> </body> </html>
  1. Tallenna tiedosto.

Nyt kun kävijät menevät esimerkki.com -osoitteeseen, he näkevät sisällön toinenesimerkki.com -sivustolta, mutta osoitepalkissa näkyy edelleen esimerkki.com.

Huomaa kuitenkin, että tällä menetelmällä on joitain rajoituksia ja haittoja:

• Hakukoneoptimointi (SEO) voi kärsiä, koska hakukoneet saattavat olla hämmentyneitä sisällön lähteestä.
  • Jotkut palvelimet saattavat estää iframe-embeddauksen turvallisuussyistä.
  • Käyttäjät eivät voi linkittää suoraan alisivuihin, koska osoitepalkin URL ei muutu navigoidessa eri sivujen välillä.

Jos nämä ovat huolenaiheitasi, harkitse muita lähestymistapoja, kuten 301-ohjausta (joka kuitenkin muuttaa URL-osoitetta) tai reverse proxy -asetusta palvelimella.

cPanelin avulla on mahdollista toteuttaa domainin maskausta myös muita tekniikoita hyödyntämällä. Yksi yleinen menetelmä on käyttää "mod_rewrite" -toimintoa Apache-palvelimessa .htaccess-tiedoston kautta. Tämä voi olla hieman monimutkaisempi kuin edellä kuvattu iframe-menetelmä, mutta se tarjoaa suuremman joustavuuden.

Tässä on esimerkki siitä, miten voit tehdä domain maskauksen .htaccess-tiedoston avulla:

1. Kirjaudu cPaneliin.
  2. Mene "File Manager" (tiedostohallinta) ja avaa se.
  3. Siirry domainisi juurihakemistoon.
  4. Luo tai muokkaa .htaccess-tiedostoa.
  5. Lisää seuraava koodi:
ruby
RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?esimerkki\.com$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://toinenesimerkki.com/$1 [P,L]

Tämä koodi tarkistaa, jos kävijä tulee esimerkki.com -osoitteesta ja ohjaa hänet "taustalla" toinenesimerkki.com -sivustolle, mutta osoitepalkissa säilyy edelleen esimerkki.com.

Huomaa kuitenkin, että tämän toteuttamiseksi palvelimen on tuettava mod_proxy ja mod_rewrite -moduuleja. Lisäksi on oltava varovainen .htaccess-tiedoston muokkaamisessa, sillä virheelliset säännöt voivat rikkoa sivustosi.

Jos et ole varma siitä, mitä teet, on aina suositeltavaa ottaa varmuuskopio .htaccess-tiedostosta ennen muutosten tekemistä.

cPanel-käyttäjällä ei ole pääsyä FTP:llä tai Tiedostohallinnan kautta, hänen vaihtoehtonsa ovat rajalliset, sillä nämä ovat yleisimmät tavat muokata ja hallita tiedostoja cPanelissa. Kuitenkin, jos cPanelissa on käytössä tiettyjä lisäosia tai erityisiä toimintoja, niitä voisi mahdollisesti käyttää osoitteen uudelleenohjaukseen.

Esimerkiksi:

1. cPanelin Uudelleenohjaus-työkalu (Redirects Tool): Jos sinulla on pääsy tähän työkaluun, voit luoda yksinkertaisia uudelleenohjauksia, mutta tämä ei säilytä alkuperäistä osoitetta osoitepalkissa (maskaus ei toimi).

2. cPanelin Web Applications: Joissakin hosting-ympäristöissä on asennettu sovelluksia, kuten WordPress, jotka voivat luoda omia uudelleenohjauksia ja maskauksia. Tämä edellyttää kuitenkin, että tunnet kyseisen sovelluksen ja sen, miten uudelleenohjauksia ja maskauksia toteutetaan sillä.

Valitettavasti, jos sinulla ei ole pääsyä Tiedostohallintaan tai FTP:hen eikä sinulla ole muita edellä mainittuja vaihtoehtoja, saatat olla rajoitettu tekemään tarvittavat muutokset itse.

• 5 käyttäjistä hyötyivät artikkelista