Teadmistebaas

Miten lisään oman koodin WordPressiin

Jos haluat lisätä omaa koodiasi WordPress-sivustoon, on useita tapoja tehdä se turvallisesti. Yksi suosittu ja helppokäyttöinen työkalu tähän on nimeltään "Code Snippets".

Code Snippets -laajennuksen käyttö

"Code Snippets" on WordPress-laajennus, joka mahdollistaa PHP-koodipätkien lisäämisen sivustollesi ilman, että sinun tarvitsee muokata suoraan teeman tai WordPress-ytimen tiedostoja. Tämä on turvallinen tapa lisätä toiminnallisuutta, sillä se vähentää riskejä, jotka liittyvät turvallisuuden ja päivitysten kanssa. Näin pääset alkuun:

1. Asennus:

• Mene WordPressin hallintapaneeliin ja valitse "Lisäosat" > "Lisää uusi".
    • Etsi "Code Snippets" hakukentän avulla ja asenna, sitten aktivoi laajennus.
  2. Koodipätkän luominen:

• Laajennuksen aktivoimisen jälkeen näet "Snippets" -valikon hallintapaneelissasi.
    • Valitse "Add New" luodaksesi uuden koodipätkän.
    • Anna koodipätkälle nimi, joka kuvaa sen toiminnallisuutta, jotta löydät ja muistat sen myöhemmin helposti.
    • Kirjoita tai liitä koodisi "Code"-osioon.
    • Voit valita, suoritetaanko koodi kaikkialla sivustolla vai ainoastaan hallintapaneelissa, sekä muita suoritusta koskevia asetuksia.
    • Kun olet valmis, klikkaa "Save Changes" ja koodipätkäsi alkaa toimia sivustollasi.

HTML, CSS ja JavaScript

Jos haluat lisätä HTML:ää, CSS:ää tai JavaScriptiä:

• HTML: Voit lisätä HTML-koodia suoraan sivuihin, artikkeleihin tai widgetteihin WordPress-editorin kautta käyttämällä "Teksti"-näkymää.
  • CSS: Custom CSS voidaan lisätä mukautetun CSS-muokkaimen kautta (Ulkonäkö > Mukauta > Lisätyylit). Tämä säilyttää muutoksesi, vaikka vaihdat teemaa.
  • JavaScript: JavaScriptiä voidaan lisätä suoraan teeman functions.php-tiedostoon käyttämällä wp_enqueue_script-funktiota tai käyttäen Code Snippets -laajennusta erityisille skripteille, jotka eivät vaadi teeman tiedostojen muokkaamista.

Muista, että kun teet muutoksia teemasi tiedostoihin tai lisäät koodia suoraan, nämä muutokset saattavat kadota, kun päivität teemasi. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää lapse-teemaa (child theme) tai Code Snippets -laajennusta.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua pääsemään hyvin alkuun!