jQuery

jQuery:n lisääminen verkkosivustollesi tai web-palveluusi on suhteellisen yksinkertaista, ja voit tehdä sen usealla eri tavalla riippuen projektisi tarpeista ja siitä, miten haluat hallita riippuvuuksia. Jos olet tähän asti käyttänyt Googlen tarjoamia kirjastoja, kuten esimerkiksi AngularJS:ää tai Reactia, mutta haluat nyt käyttää jQuery:a, seuraavat askeleet voivat auttaa:

1. Kyllä, Suora Linkkaus CDN:stä
Yksi helpoimmista tavoista käyttää jQuery:a on lisätä se suoraan CDN:stä (Content Delivery Network). Google Hosted Libraries -palvelu tarjoaa mahdollisuuden linkittää jQuery:n suoraan HTML-sivun <head>-osioon:

Tämä tapa varmistaa, että jQuery ladataan tehokkaasti, ja monissa tapauksissa käyttäjäsi selain voi hyödyntää välimuistissa jo olevaa versiota, jos he ovat käyneet aiemmin muilla sivustoilla, jotka käyttävät samaa jQuery:n versiota.

2. Lataa ja Isännöi Itse
Toinen vaihtoehto on ladata jQuery:n tiedostot manuaalisesti ja isännöidä niitä itse palvelimellasi. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluat varmistaa, että sivustosi toimii myös ilman internet-yhteyttä (esim. intranet-sivustot) tai jos haluat täydellisen kontrollin käytettävään jQuery:n versioon.

*Mene jQuery:n viralliselle sivustolle: jQuery.com
*Etsi "Download" tai "Download jQuery" -linkki ja valitse sopiva versio.
*Lataa .js-tiedosto ja lisää se web-projektisi tiedostojen joukkoon.
*Linkitä se HTML-sivullesi:

Korvaa "path/to/your/" oikealla polulla, missä jQuery-tiedosto sijaitsee palvelimellasi.

**Muuta Huomioitavaa**

Tarkista, käytätkö jQuery:a jo: Jos et ole varma, käytätkö jQuery:a jo projektissasi, voit tarkistaa projektisi HTML-koodista tai JavaScript-tiedostoista, onko jQuery kirjastoa jo linkitetty.

Versioiden Yhteensopivuus: Huomaa, että eri jQuery:n versiot saattavat käyttäytyä hieman eri tavoin. Jos olet siirtymässä Googlen tarjoamista kirjastoista jQuery:hen, varmista, että testaat koodisi yhteensopivuuden valitsemasi jQuery-version kanssa.

Dokumentaatio: Jos olet uusi jQuery:n käytössä, kannattaa tutustua jQuery:n dokumentaatioon. Se tarjoaa kattavan oppaan jQuery:n toiminnallisuuksista ja käytöstä: jQuery Documentation.

Lopuksi, jQuery:n käyttöönotto projektissasi riippuu erilaisista tekijöistä, kuten olemassa olevista kirjastoista, projektisi rakenteesta ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Edellä mainitut menetelmät ovat kaksi yleisintä tapaa saada jQuery käyttöösi.

• 5 käyttäjistä hyötyivät artikkelista