Vidensdatabase

Miksi SSL-sertifikaattia tarvitaan?

SSL-sertifikaatin käyttö on olennainen osa verkkoturvallisuutta. Se ei ainoastaan suojaa arkaluonteisia tietoja, vaan myös rakentaa luottamusta käyttäjien ja verkkosivustojen välillä ja parantaa sivuston näkyvyyttä hakukoneissa.

Mikä on SSL-sertifikaatti?

SSL (Secure Sockets Layer) -sertifikaatti on digitaalinen todistus, joka varmentaa verkkosivuston identiteetin ja mahdollistaa salatun yhteyden verkkosivuston ja käyttäjän selaimen välillä.

Miksi SSL on tärkeä?

1. Tietoturva

• Salaa tiedot: SSL suojaa herkkiä tietoja, kuten luottokorttinumeroita ja henkilötietoja, salakoodaamalla tiedot matkan aikana.
  • Estää tietojen väärinkäyttöä: Salatun tiedon sieppaaminen ei ole hyödyllistä ulkopuolisille, koska se on salattu.

2. Luotettavuus

• Suojelee identiteettiä: SSL varmistaa, että käyttäjä on yhteydessä aitoon palvelimeen, ei huijaukseen.
  • Lisää käyttäjien luottamusta: SSL-sertifikaatti osoittaa käyttäjille, että heidän tietonsa ovat turvassa, mikä lisää luottamusta sivustoa kohtaan.

3. Hakukoneoptimointi

• Parantaa SEO-sijoitusta: Google ja muut hakukoneet suosivat SSL-suojattuja sivustoja, mikä parantaa sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa.

4. Lainsäädännölliset vaatimukset

• Täyttää vaatimukset: Tietyissä maissa lait saattavat vaatia tietojen salaamista, erityisesti kun käsitellään henkilökohtaisia tietoja.

Miten SSL Toimii?

• SSL-kättely: Kun käyttäjä yhdistää SSL-suojattuun sivustoon, selain ja palvelin suorittavat "kättelyn" vahvistaakseen yhteyden ja vaihtaakseen salausavaimet.
  • Salaus: Tämän jälkeen kaikki lähetettävä ja vastaanotettava tieto on salattu, mikä varmistaa, että tieto pysyy yksityisenä ja turvassa.